Saturday, August 10, 2013

Tiada Istilah Disebalik Diri Sendiri

Kadang-kadang hidup ini kita kena terima hakikat, ada yang datang ada yang pergi,kita kena rehda setiap ujian yang Allah beri dekat kita,walaupun payah dan menyakitkan,kita harus terima,sebab Allah sentiasa memberi yang terbaik dekat kita, memang susah kita nak terima kenyataan, tapi itu hakikat yang tak boleh kita tolok,sebab itu dah jadi realiti kehidupan,walaupun kita dah berusaha untuk menjadi terbaik dalam hidup tapi masih lagi ada kekurangan,haruslah kita muhasabah diri dan terus cekal apa yang berlaku,setiap yang berlaku ada hikmah yang perlu kita perbaiki diri sendiri,usahlah bersedih dan usahlah terkilan,kita ini hanya hamba,yang perlu diperbaiki,walaupun kita tak sempurna tapi kita kena sempurnakan diri tu,bukan terus dengan sikap buruk yang dulu,sebelum kita nilai orang lain lebih baik kita nilai diri kita,walaupun payah nak menilai diri kita,tapi carilah mana kesilapan yang penah kita lakukan,sampai sekarang aku ingat kata-kata orang yang penah bagi dekat aku,"JANGAN TERLALU BAIK DENGAN ORANG DAN JANGAN BUAT JAHAT DENGAN ORANG"maksudnya, buat baik itu biarlah berpada-pada,buat jahat tu jangan sekali,tapi ingat, setiap apa yang kita penah lakukan dekat orang,selagi orang itu masih menyimpan perasaan terlalu sakit,Doa orang itu cepat makbul,kita sebagai Hamba Allah haruslah berdoa agar orang yang penah menyakitkan hati kita akan berubah,SALAM MUHASABAH DIRI,

Friday, November 30, 2012

Kesilapan yang akui,,

Makin lama kita lalui bersama, aku sedar yang aku nie sibuk dengan kerjaya sampaikn aku lupakan kau, memang kau cakap yang kau sentiasa ada family and kawan2, tapi sama ke dengan hubungan kita, urm.. bukan aku tak nak contact tapi cara kau mesej tu buat kan aku terasa yang kau macam nak tak nak layan aku,,urm.. maybe perasaan aku kot,, kalau aku ini rasa macam abaikan kau,, terus terang jela, tak payahlah kau simpan2,, memang betul orang cakap memang susah cinta jarak jauh nie, banyak perlukan kesabaran,makin aku bersabar makin banyak dugaan yang kita laluikan..

Thursday, October 25, 2012

Azam aku tercapai,,


Hye all. Lama yang teramat lama aku menyepi. Setengah tahun gak la kan. Erm, skrg aku bz ngn kerja aku. Biasalah. Klu dulu setiap masa ada masa nak update. Sekarang susah pulak. Tambahan pulak line tempat aku nie macam apa ntah. Malas nak cakap. Klu aku cakap nanti dikatakan menghina tempat orang. Lebih baik diam je.

Sepanjang tahun 2012 nie, sampai la sekarang. Macam2 crita & macam2 hal jadi kat aku. Contoh nya, hal CINTA kembali berputik.. story sikitlah,maklumlah tengah bahagiakan,,mesti kena kongsikan,,aku kenal si dia nie dah lama,Haha. Lama la sangat konon nya. takde la lama sangat. Haha. Lama la jugak dan aku merupakan interest in silence dia. Walaupun jarang bertegur tapi dia suka like status FB aku.Haha. Nak di jadikan critalahkan. Haha, tak sangka. Mungkin jalan crita dh di tentukan ALLAH, kita cuma merancang la lepas nie. Semuanya atas kehendak NYA.ktorang berdua bermsg bcalling dan seterusnya dan mengenali antara satu sama lain.sampailah satu pagi tu,dengan cuaca yang agak sejuk,dan agak mencabar aku nak luahkan perasaan yang mendalam,tapi dengan ketabahan aku,rilex jer..satu lah hubungan aku dan si dia pada 24.09.12 pada pukul 3.30pagi,,cinta setelah sekian lama tidak berputik agak kekok jugaklah,,tapi apa pun,saya nak bagi tahu awak,terima kasih sudi,membahagia saya,dan saya akan jadi terbaik dalam hidup awak k,,ada banyak nak distory tapi biarlah tersemat dihati k,,akhirnya azam aku tahun 2012 telah tercapai,,sekian terima kasih..

 

p/s: Ini cerita aku dan dia..Dia yang jauh di mataku tapi terlalu dekat di hatiku..Dia yang aku takut kehilangannya..Dia yang membuat aku rasa begitu keanakan..Dia yang memberikan aku nafas baru dalam diri ini..sayang awak sampai syurga..


 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...