Thursday, February 24, 2011

Apabila Orang Dah Takde Feeling.

Selamat Pagi Semua!!!
Topik aku hari nie Apabila Orang Dah Takde Feeling..ok..aku nak start story sikit nie..semalam aku dengan kawan-kawan lepak dekat mid valley..lepak tengok wayang jer bkn tengok KLCC k..hahaha..lepas aku habis tengok wayang..tiba-tiba perut rasa lapar der!! aku pun ajak lah kawan-kawan aku pergi singgah food court..nak kena nasi ayam..hahaha..lepas aku dah order nasi ayam..pergi cari table kosong..untuk menjamu selera...dapat pun table kosong..tiba-tiba aku terpandang table depan aku..perh!! lawa betul awek tu(lawa sangat ker)hahaha..table depan aku nie ada pasangan bercinta ngn kawan-kawannya..tiba-tiba datang seorang lelaki dekat table tu..aku pun jadi heran?? dan jadi tertanya-tanya??(dah macam cerita suspenlah plak)hahaha..lelaki tu pun duduk dekat sebelah perempuan tu..aku pun terdengarlah perbualan antara lelaki tu dengan perempuan tu...

lelaki : U..I ada bawak U hadiah...

perempuan: aku tak nak semua nie...ape nie??

lelaki : I bawak hadiah birthday untuk U ..

perempuan: aku tak nak semua nie..kau ape hal datang sini??kau tau tak yang kau kacau mood kawan-kawan aku..baik kau belah lah!!!

lelaki : Sorylah I ganggu kawan-kawan U..I takde niat nak ganggu kawan U..I cume nak jumpa U jer...

perempuan: kau tau kan yang aku takde feel langsung dengan kau..dalam hati aku nie takda perasaan rindu,sayang,cinta..kau tau tak aku dah kosong dalam diri aku terhadap kau..baik kau belahlah!! sekarang..

lelaki: sampai hati U cakap macam tu dekat I..

perempuan: untuk pengetahuan kau..dekat sebelah aku nie boyfriend baru aku..kita orang baru jer couple..
bila yer sayang??

boyfriend baru: eEeeRmmm!!!(otak dah jam lah tu)

perempuan: kitaorang couple lepas putus dengan kau ...hahaha..(mak ai!! gelak besar)

lelaki:Yeke?? aku nak tanya boyfriend baru kau lah..asal kau sayang dia??

boyfriend: aku..aku..(mak ai!! gagap ker).....aku sayang dia dasar kesian..

lelaki: owh!! kau kenal dia berapa lama??

boyfriend: kitaorang kenal baru 1 bulan..

perempuan: dah lah..kau buat apa nak tau semua..kau belahlah sekarang...

lelaki tu pun pergi dari table tu dengan keadaan kecewa..aku tengok lah lelaki tu memang steady sampai berani bersemuka dengan ex-girlfriend dia ngn madu dia..tanpa nak bergaduh..bukan senang dapat jumpa orang macam tu.. sanggup datang sebab nak tahu perkara sebenar...aku respek lah lu bai..
ANDA mungkin antara wanita bertuah. Cantik, berjaya dan anak orang kaya kerana memiliki keluarga kaya. anda bagaikan menghampiri kesempurnaan kerana dianugerahi lelaki kacak.kalau kacak pun tapi juz nak main perasaan perempuan tak ok gak betul tak??aku nak korang bukak warung kopi klang blog dia menceritakan pasangan bercinta dan baca lagi 1shitsazrella blog nie menceritakan pasal luahan seorang perempuan..aku nak tanya koranglah apa perasaan korang kalau disituasi nie??

p/s: janji hanya sekadar janji..bila hati kita dah orang tak hargai so kita redha apa yang berlaku..maybe nie 1 dugaan dari Ilahi..dan anggap nie 1 pengalaman hidup yang paling bermakna..kalau dia jodoh kita ia akan kekal..kita bercinta jangan lah pandang pada rupa..sebab kita tak tahu apa isi hati dia sebenar...bila anda menyesal apa anda lakukan..ia tak kan boleh berputar balik..
Maaf.. Coretan di pagi ini yang agak menjengkelkan....

7 comments:

akema yazid said...

aku rasa macam nak sepak je muka perempuan tuh..
kesian kot kat laki tuh!!
ek ala, padahal bf baru dia kapel dgn dia atas dasar kesian.
aku setuju dgn ko, lelaki tu memang gentle doh.. (:

Muhammad Ariff Asyraf said...

sabar..jgn marah sgt..
cbe bayang klau kau kat tempat dia??
mcm mn agk ny kn??

ain zuraini said...

hehehe cari org yg suka & syg kat kite lbh bahagia...

nor_asna said...

mungkin ade sebab knpe pompan tu tggl kan laki 2...
tah2 bf dye y sekarang tu bkn bf sebab..mksdye pompan tu juz belakon je y lkaki 2 bf dye..th2 laki 2 juz kawan dye..how know kan..
btw kalau da syg kan seseorang 2 jge la elok2..
nnty kalau da xde baru menyesal( betul ke ayt aq ny..ahhahaha)..^_^

Muhammad Ariff Asyraf said...

ain zuraini:sya sokong ape anda kata kn..

nor_asna: mybelah..tapi klau berlakon..xkn snggp ckp dia xde feel lnsng..s'krng2ny jge ati org tu..

Rynie Nas a.k.a Myung Hee said...

that guy patut cari girl yang sesuai ngan dy...pandai la pilih from the start...at the end tader la jadi camgine....
Tp pmpuan dlm citer ats tuh memang "menyampahkan"..huhu

Muhammad Ariff Asyraf said...

rynie: btol tu sya setuju..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...